Filmmusic

”Music can change everything you see”

Als (film-)componist en muzikant ben ik gek op allerlei soorten genres en geluiden. Van erg druk, tot meditatief rustig, en van vrolijk tot triest. Er zijn ontelbaar veel emoties uit te drukken in een gecomponeerd muziekstuk. Vaak zelfs in verschillende lagen, waarbij verschillende groepen instrumenten of synthesizers tegen elkaar vechten of elkaar ondersteunen in het kenbaar maken van bepaalde emoties. Muziek kan het beeld versterken, maar nog interessanter is wanneer de muziek een nieuwe laag in het verhaal vertelt. Zo bevindt je je als filmkijker tussen twee werelden; je bent onderdeel van de emotionele beleving of zoektocht; pas op! hij is de dader!, of; huh de muziek zegt dat ze verdrietig is terwijl ze lacht naar haar vrienden. Waarom houd ze dit geheim?

Matthijs Stauttener schreef muziek voor onderstaande films:

Traag naar de Hemel (Marlies Smeenge), 2019, documentaire
Offbeat! (Myrte Ouwerkerk), 2019, Fictie
Onder Controle (Lieke Heil), 2018, Documentaire

In 2019 studeerde ik af aan het conservatorium van Amsterdam voor de tweejarige master ‘filmcompositie’. Hier specialiseerde ik mij zowel in dramatisch inzicht, als in muziekproductie op de computer: virtual orchestration, recording, mixing/mastering in surround en aanleveren in stems.

Ik sta open voor zowel fictie als documentaire films, maar ook reclames, games, of muziek voor bijvoorbeeld theater, pretpark attracties en andere kunstvormen.

Klik hier voor het officiële afstudeer profiel.

Cubase Pro

Pro Tools

Menu